Anonim
obraz

Stefan Rachow

Gran fondo je ze zijn er in veel soorten en maten. Maar bijna altijd komt het neer openen afenand 100% 200 kilometrů nodige hoogtemeters. Straffe kost prach. Aan de start staan ​​vaak gedreven wielrenners die lang niet allemaal koersen, maar die wel e e stevige fietsuitdaging houden in Combinatie met een beetje Competitie.

Een gran fondo uit rijden (potkal plezier!) Vraagt ​​de nodige voorbereiding. En hoe simpel het ook klinkt, is start altijd potkal het maken van een goed training plan.

Doposud jste se setkali s týmem Alpecin ve hře aan de Oetzthaler Radmarathon: 238 kilometrů na 5500 hoogtemetrech. Eigenlijk gekkenwerk, maar we vertellen je juist daarom graag een paar tips en trics om zo'n uitdaging at a pakken.

De gran fondo die jij gekozen hebt noemen my het resultaatdoel. Dat je wilt gaan bereiken. Het trainingsplan wat is uitstippelt is je procesdoel, man de manier hoe is it het resultaatdoel gaat komen. Door een gerichte en gestructureerde manier van training (het process) komt je doel steeds dichterbij: je eerste gran fondo!

Pozdravil se samen se setkal s Martinem Lukasse van QlaQwork.

Advertentie - Lees hieronder verder 1 Trainen om te Trainen (Base Fase)

Stefan Rachow

Začněte ruim op tijd setkal trénovat, neem daarvoor (afhenkelijk van je getraindheid vooraf en je doel) zo'n 6 maanden. Voorbereiding je het polovina werk prach je na rozdíl od van fond Grano start je setkat het leggen van je základ. De eerste periode ga je voornamelijk bouwen aan de base: je duurvermogen in je lagere hartslag- vermogenszone's. Deze trainingsfase is erop gericht inhoud te kweken om de gran fondo tot een go e e te te brengen.

2 Trainen om te Racen (Build Fase)

Stefan Rachow

Ongeveer 10 weken de start the van is gran fondo ga je specifieker trainen om te 'racen'. Je gaat se setkal s intertallen aan de struskou, zowel kort-intensief als de langere 'klimintervallen' om je VO2Max (zuurstofopnamecapaciteit in je bloed) en FTP FTP ver vergen. Hoe hoger dit je hoe langer je een inspanning volhoudt. Název jména od 15 do 20 minut se odehrává v jezírku, kde se hraje hierarchický stav, kde se odehrává zápas v křídlech, kde se odehrává vergelijkbaar zijn tijdens de gran fondo's. Er moet immers vaak deftig geklommen worden. Zintenzivnit intervallen zijn gericht op het ontwikkelen van een sneller herstel.

3 Ga trainen se setkal s drážkou

StefanRachow

Tijdens de Gran Fondo říká, že jste v gereden. Ga dan ook trainen om in groep te leren rijden. Tijdens een gran fondo ben is som aanvoerder van een groes of soms hang je aan het elastiek. Alles kom je tegen. Leer je efektivní te begewen v een groep. Simpelweg omdat is hiermee energy can uitsparen die is hard nodig zult hebben tijden de finale. Bovendien het goed voor is om op snelheid te trainen, een groep ontwikkelt nu eenmaal meer tempo. Přidat k oblíbeným přátelům a hledět v nich. Tenzij je op kop gaat sleuren natuurlijk.

4 Vlak je voeding en maak een plán

Stefan Rachow

Aangezien je waarschijnlijk meer dan 6 aur op de fiets zit is het noodzakelijk dat is voldoende eet en drinkt onderweg om te finishen! Ga hiermee tijdens training aan de struska zodat je weet welk soort sportvoeding je makkelijk verwerkt en opneemt tijdens het fietsen. Gibbik dan ook tijdens de gran vocal waarmee is traint en wat voor jou werkt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Niets je vervelender dan een uur last hebben van een gelletje dat is niet kent en misschien wel 6 maanden training in het ravijn te gooien. Maak een voedingsplan voor iszelf zodat je weet wat is wanneer gaat eten en drinken onderweg en waar is kan bevoorraden.

5 Pak je rez

Stefan Rachow