Anonim
Trainen op Hartslag

Jordan Clark Haggard

Trainen se setkal s wattagemeterem, trénoval op gevoel of trainen op hartslag. Z een Combinatie van alle drie. Gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome en can is met elk van deze traininghulpmiddelen een Better renner worden. Deel 1!

Die grote, holle spier

Je tu niets anders dan een grote, holle spier van zo'n 300 gram die bij elke hartslag samentrekt. Hierdoor wordt het bloed (zo'n 70 ml na hartslag) dat door het hart stroomt rondgepompt. Dit bloed voorziet onze organen en spieren van zuurstof en voedingsstoffen. V rzi hebben jsme se setkali s hartem a setkali jsme se s alahem voldoen aan de zuurstofen en energievraag. Pleťový intenzivní je v gaat spannen, hoe harder het hart moet gaan pompen om meer en sneller zuurstof en energy naar is organen te brengen.

Je to v rez

Wanneer je slaapt of net wakker wordt, je hartslag het laagst. Dit je rusthartslag. Deze kun je bepalen door is chtend voordat is opstaat een lastut is hartslagen te tellen. Sommige smartwatches meten gedurende pata de nacht je hartslag. Hierop kun je preties zien wanneer jouw hartslag in de nacht z'n laagste waarde bereikte. Wanneer je to ochtends naar het WC moet kun je beter eerst gaan en daarna nog i gaan liggen. De druk op is blaas zorgt voor een hogere hartslag. Je rusthartslag je velmi dobrý. Ook speelt je leeftijd een belangrijke rol. Z hebben miminek je celkem 1 1 rusthartslag van ± 100 slagenů za minutu.

De rusthartslag je te beïnvloeden dveřní výcvik. Vooral atleten setkal een šel uithoudingsvermogen hebben een lage hartslag. Topwielrenners of toplopers schrikken niet als hun rusthartslag rond de 30 slagen for minutut ligt. Van de wielrenner Miguel Indurain byl bekend dat hij een hartslag v rzi měl van 28 slagenů za minutu. Een gezonde volwassene heeft een rusthartslag van 50-80 slagen per minuteut. De hartslag in rust daalt door training omdat ons jart sterker wordt. Na hartslag kan een sterker jart meer bloed rondpompen. Er zijn minder slader nodig om evenveel zuurstof en energy te transporteren. Heb je flink getraind, ben je ziek, heb je veel gegeten of is het erg warm in is slaapkamer dan can hartlag zo een troska 5-10 hoger zijn dan standardal.

Je hartslag tijdens maximale inspanning

Tijdens maximale inspanning die gedurende een aantal minuten aanhoudt, bereikt je hartslag zijn maximale waarde. V een eindsprint naar het dorpsbordje of tijdens tempo's training kun je deze maximale hartslag bereiken. Er is een vuistregel die stelt dat is maximale hartslag 220-leeftijd zou zijn. Echter, zowel een (veel) lagere als een (veel) hogere maximale hartslag komt voor. De hoogte van is maximale hartslag heeft niets te maken with is conditie. Je maximale hartslag je voorální genetický bepaald.

Je maximale hartslag bepalen

Wil je smočit wat jouw maximale hartslag je? Voer dan volgende test uit. Zorg dat je voldoende gegeten en gedronken hebt en uitgerust ohnutý (dus niet een dag na een fikse training of wedstrijd).

Fiets 20 minuten op een rustig tempo. Versnel in de laatste 5 minuten van deze zahřívání 5x10 seconden (niet maximaal) setkal steeds 50 seconden rust. Fiets daarna 10 minuten in een opbouwend tempo. Versnel on die tien minuten naar is maximale snelheid en houd dit zo lang mogelijk vol. Houd je hartslag in de gaten en kijk goed welke waarde wordt bereikt als is het niet meer vol kunt houden én direct daarna. Het kan zijn dan is hartslag nog een paar slagen stijgt nadat je ohnutý gestopt setkal inspannen. Fiety minimálně 15 minut rezistentní.

wattage, lichaamsgewicht, vermogen Extra kilo mee omhoog: wat doet het potkal je watta

Deze test je overigens ook uitstekend heuvelop te doen. Zorg wel voor een rustige route of doe dit op je indoor trainer. (aanmoediging van je geliefde helpt om maximaal te gaan.) Merk je in (intensieve) trainingen of tijdens wedstrijden dat het moeilijk is om is maximale hartslag te halen? Dan ben je waarschijnlijk onvoldoende uitgerust of is er onvoldoende energie (voeding) aanwezig. Otevírací moment je niet je hartslag maar een ander systeem in llicham de beperkende factor voor je snelheid. Je hart wil weler werken maar bijvoorbeeld je benen zijn nog onvoldoende hersteld van een vorige inspanning. Merk je in een wedstrijd bijvoorbeeld dat is zware benen hebt zonder een bijbehorende adnelhaling snelle? Dan zal het lastig zijn is maximale hartslag te halen.