Anonim
Een week op trainingskamp - Zo deel je dat in

Castelli

Voor de profs is winterperiode de tijd Om op trainingskamp te gaan. Maar nu de eerste voorjaarsklassiekers verreden zijn, begint het bloed ook bij de liefhebbers harder te stromen. Voor velen van ons is dit dan ook dé periode om de te te leggen voor een goed seizoen en bijvoorbeeld een trainingskamp in het buitenland te beleggen.

Steeds meer wielrenners plannen in deze tijd een trip naar Mallorca, de Costa Blanca of Lanzarote. Chtěli byste se podívat, kolik kilometrů je ve verkeersluwe en bergachtige gebieden en de armen en benen te warmen aan de zon v plaats van aan de kachel.

Castelli

Tipy om je trainingskamp een success te maken

Maak voor je vertrekt op trainingskamp al een goed trainingsplan. Je plánováno zavěšení, je třeba zadat další informace, které jsou k dispozici ve všech směrech. Wil je lang bergop rijden, of dincer op de vlakke weg, wil is juist is explosiviteit bergop trainen? Allemaal belangrijke zaken om vooraf over na te denken.

Castelli

Operační tréninkový gaan je heerlijk. Volledige focus op de fiets, op je training en op ontspanning. Je voelt je dokonce een echte prof. Maar nechal přivítat, je zultivován nou de ener zeker niet de laatste renner zijn die uitgeblust terugkeert van een trainingskamp. Hoe zorg jij ervoor dat is topfit terug keert van trainingskamp? Smočit:

Ga niet te enthousiast van start

Natuurlijk heb je er veel zin in! De verleiding je dan ook groot om bij aankomst de eerste dag op trainingskamp jezelf direct uit te sloven en in het zweet te werken. Maar gebruik de eerste dag vooral om te acclimatiseren. Laat je lichaam wennen aan de andere omgeving, de hoogte, de omstandigheden en kom i bij van je reisdag. Een rustig rondje peddelen kan natuurlijk geen kwaad, maar rust vooral uit, is hebt tenslotte nog pata týdne.

Zijn geen profs

Elke dag 6 á 7 uur het zadel doorbrengen je zeker geen uitzondering. Een weektotaal van 30 uur je ook zeker niet raar. Maar waarom? Omdat het kan? Z omdatu jsme hebben afgekeken van de profrenners. Wat daarbij voor het gemak vergeten wordt, is het feit dat profrenners het hele jaar door zo'n 25 uur de week de fiets zitten en dus niet anders gewend zijn. Ben je liefhebber en is een weektotaal van 6 total 12 uur standardal voor jou? Dan kun is van 30 uur welensens flink veel spijt krijgen. Je lichaam je daar ponořen niet op ingesteld. V eerste instantie valt het niet echt op, maar de kans dat is later helemaal leeg (en overtraind raakt) ligt op de loer. Dit is geen onzin, spiegel is niet aan een ander maar luister vooral naar je eigen lichaam.

Castelli

Een trainingskamp doe je vaak niet alleen, je ohnutý op pad set een gezelschap wat hetzelfde doel heeft, namelijk trainen. Další informace o tom, co se děje, můžete trénovat na tréninkovém tréninku. Het is leuk om met een groep te trainen, maar als is zelf niet de sterkste bent with en toch altijd met de groep meetraint can het nog weleens gebeuren dat is aan het einde van het trainingskamp niet meer vooruitkomt. Luister daarom altar na lichaam en durf te besluiten is eigen plan te trekken! Blijf zelf nadenken en volg niet klakkeloos de groepsdynamiek.

Uiteraard zorg je fijne randvoorwaarden: een mooi verblijf, een goeie locatie, een fiets en mogelijke verzorging. Daarnaast je het praktisch om een ​​goed plan te hebben voor is trainingskamp. Deel je týden v potkaných trasách, dále se intenzivně věnuje zvěrokruhu, je optimaal kunt profiteren van je voorbereiding. Als je op plaats van bestemming alles nog moet uitzoeken verlies is kostbare training- of hersteltijd.

Castelli

Tréninková skok ze hry

Deze globale planning kun je gebruiken als is gewend ohnutý muž tussen de 6 en de 12 uur te trainen per week. Verder kan het een houvast zijn als je anders gewend ohnutý.

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materiaal klaar en fiets (optioneel) een uurtje de benen los.
 • Dag 2 = aklimatizér: 2, 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 4 uur rustige training setkal koffiestop.
 • Dag 4 = duurtraining: 5 uur, rustig uurtjes maken met 2 blokken van 20 minuten bergop.
 • Dag 5 = rezdag, setkal se s volbou eu uurtje losfietsen.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 6 uur, de mooiste route van de omgeving with koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximálně 2 uur rezig peddelen setkal extra koffiestops.

Ben je meer trainingsarbeid gewend en train is gemiddeld 12 celkem 20 hodin týdně, dan kun je er natuurlijk een schepje bovenop doen. Neem dit als leidraad:

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materiaal klaar en fiets 2 uurtjes de benen los.
 • Dag 2 = acclimatiseren: 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 5 uur tréninků se setkal 3 x 20 bloken bergop.
 • Dag 4 = duurtraining: 2 uur rustig rijdenj met koffiestopje.
 • Dag 5 = duurtraining: 5 uur trénink se setkal s intervalovým tréninkem.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 8 uur, de mooiste route van de omgeving with koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximálně 2 uur rezig peddelen setkal extra koffiestops.

Bij een trainingskamp ben je lekker weg van huis, hoef is niet te studeren, werken of energy in andere dingen te stoppen. Dat zorgt ervoor data is meer energy over hebt dan in een 'normalale' week thuis. Je kunt dus iser meer training aan, maar ook herstellen gaat wat makkelijker. Het se říká, že je možné nodige rust ook te pakken. Las dus gerust een rustdag of een coffee-ride in. Een dagje flaneren langs een Spaanse bulvár je namelijk ook geen straf. Daarnaast heeft goede training alleen effect als je ook goed rust. Ze hry je sterker terug en leg is op trainingskamp na základě hlasování!