Anonim
Drie ultieme tijdrit-trainingen op wattage - Bicycling

sutthinon sanyakupGetty Images

Měl jsem wattagemeter kun je preties zien hoeveel werk is levert tijdens de race. Het can is help for niet te hard van start te gaan én om ervoor te zorgen data is niet inzact aan het eind van de race. Met deze drie trainingen bereid is jezelf optimaal voor.

Een constante závod

Als je weet wat jouw FTP is (hoe is dat berekent lees is hier) kun je grofweg uitrekenen hoeveel wattage jij kunt leveren jouw tijdrit. Je to nejlepší rituál, který má dveřní konstantní příkon aan te houden. Te hard starten komt is vrijwel altijd duur te staan. Maar ook een te rustige start betekent dat is niet optimaal presteert. Dveřní kování v tréninku všech ostatních je preci motyka het straks voelt - die laatste paar zware kilometry.

Vlak 1-2-3

Het trainen voor een tijdrit bestaat eigenlijk u drie delen:

1) Je to vadný leren om gedurende een steings langere periode, een konstantní příkon páky.

2) Je wilt je VO2max verhogen om meer watters weg te trappen. Dit doe je door ook kortere blokken op een hoger wattage te fietsen dan is straks in tijdrit zult doen.

3) Je wilt werken aan je aerobe. Naast tempoduur (deel 1) en interval (deel 2) heb je ook een goede aerobe base nodig. Ook daarbij kan jouw wattagemeter je helpen.

Deel 1: Tempo duurritten

Deze training is erop gericht om is te leren gedurende een langere tijd, een konstantní příkon te páky.

  • Teplé 20 minut od opuštění 20 minut od začátku 1 v zóně 3.
  • De kern van de training bestaat uit 3x10 minuten. Probeer tijdens deze 3x10 minuten from dicht mogelijk bij is wedstrijdwattage te komen. Zaznamenejte si datový tok, který je dodáván 1 minuta 10 minut ze sítě je 10 minut. Weet je nog niet wat je wedstrijdwattage je? Het watting data is fietst voelt zeer oncomfortabel aan maar is kan nog wel is goede fietstechniek behouden. Zorg dat je zo aerodynamisch mogelijk op je fiets zit; gaan staan ​​om is wattage te verhogen gaat je straks niet helpen sn sneller te finishen.
  • Fiets tussen de intervallen van 10 minuten steeds 5 minuten rustig door in zone 1 of 2.
  • Fiets 20 min rezignace v zóně 1 ze 2.
  • Bouw deze training uar naar 4x10 en dan 3x15 minuten.
Deel 2: VO2max blokken

Deze training je erop gericht om je VO2max te verhogen. Hierdoor voelt het wedstrijdwattage straks isets makkelijker aan. Zorg dat is voor deze trainingen altijd voldoende energy bij is hebt.

  • Teplé 20 minut od opuštění 20 minut od začátku 1 v zóně 3.
  • Fiets daarna nog 6 minut v zóně 1 waarbij je 6x10 seconden sprint (setkal se 50 seconden rust)
  • De kern van de training bestaat uit 8x3 minuten. De pauze tussen de intervallen je 90 sekund. Fiets de 3 minuten v zóně 4-5.
  • Fiets 20 min rezignace v zóně 1 ze 2.
Deel 3: Aerobní základ

Om jezelf te blijven verbeteren is het belangrijk data is niet alen alleen intervaltraining doet. Kort door de bocht: van intertraining krijg je beter-werkende mitochondriën *. Van duurtraining krijg is er meer. Omluvil jsem se s verbeteren zal je jouw goed-werkende mitochondriën wel moeten vermeerderen. Zorg dat minimaal de helft van is trainingen bestaan ​​uit rustige trainingen in zone 1. Doe deze ook eens voor het ontbijt of neem alleen eiwit mee. Hiermee verhoog je de trainingsprikkel. Měli jste pít na trénink ze sbírek mogelijk koolhydraten en ewitwit aanvullen.

  • Gebruik je wattagemeter om ervoor te zorgen data je steeds in zone 1 blijft fietsen: wind mee én wind tegen.

* Mitochondriën zijn de energiefabriekjes in onze spiercellen. Ze zorgen ervoor data onze spiercellen optimaal functioneren en data Ze efficiënt omgaan met de energy (koolhydraten of vet) die wij aanleveren. Výcvik dveří kun je het aantal mitochondriën verhogen of hun functie verbeteren.

Drie ultieme klim-trainingssets op wattage Bicycling NL