Anonim
trainingen, tips, sneller, snelheid

FOTO: ANDY ASTFALCK

Zoals zoveel fietsers, zal je waarschijnlijk veel fietsen, of elk geval zoveel als mogelijk je in dagelijks leven. Maar de kans je groot dat, tenzij je een gestructureerd trainingsschema volgt, jouw ritjes allemaal vrijwel hetzelfde zijn. Je to jen jeden z nich, který je zplozený, ale je z něj něco, co je specifikováno. Dat je natuurlijk prima. En als is net begint, zal is merken is dat is fitter en sneller wordt. Maar na een tijdje bereik je een plafond, waarna die groei in fitheid en snelheid stagneert.

Als het je doel is om sneller te worden, moet is een beetje strukturu aan is training toevoegen. Stel je jouw fietsconditie voor als een renpaard. Omráčení v kunnen winnen, moeten die rossen een grote motor hebben, uithoudingsvermogen om snelheid obrovské te houden, en pure kracht en snelheid om sterk te finen. Als je net zo snel wilt worden als zo'n machtig dier, moet je diezelfde conditie krijgen waarop je snelheid kunt opbouwen.

Vogr deze drie trainingen aan is wekelijkse schema toe en zullen ervoor zorgen data is snelheid binnen mum van tijd de hoogte in gaat.

1. Motorbloktrainingen

Lange, stea-state duurritten zijn essentieel voor het opbouwen en onderhouden van je snelheid. Ze zijn ook wel bekend als Zone 2-trainingen. Deze aërobe, vetverbrandende ritjes gaan niet op hoge snelheid, Maar ze helpen is uiteindelijk om sneller te worden door een enorme aërobe motor te maken. Deze trainingen ontwikkelen is spiervezels 1, the het grootste deel van de energyproducerende mitochondriën van is spieren huisvesten. Lange, aërobe ritjes stimeren de groei van de mitochondriën en verbeteren hun functie, zodat is een uitmuntende vetverbrander wordt. Údaj je nápomocen glykogeenvoorraad te behouden, die nodig zult hebben om het gas open te kunnen draaien wanneer dat nodig is. Die typ 1 vezels zijn ook de sleutel total het opruimen van lactaat (melkzuur), enee beter je ohnutý v het opruimen van lactaat, harde hard, sneller en langer is door kunt gaan, voordat is spieren schreeuwen dat is moet stoppen.

Voer minstens één motorblokrit za týden uit. Je doet ze aan ongeveer 65 celkem 74 procent dodávaného maximálního hartslagu (HFmax), 50 celkem 70 procent dodávaného funkčního prahového výkonu (FTP) na serveru 4 celkem 5 otevřených schaalů 10, waarbij 10 het moeilijkste is. Een solide motorblokrit zor meesten van ons zo'n twee total drie uur fietsen betekenen. Streef naar één (meer als je tijd hebt) za týden.

2. Výcvik tempomatu

Als je eenmaal op snelheid ohnutý, wil is dat kunnen rozlehlé om het peloton bij te kunnen houden zonder zwaar te moeten afzien - of erger nog - te moeten lossen. Deze ritten, die 'leuk snel' zijn (v tegenstelling tot 'help, ik ga dood' snel), helpen je ook om jezelf staande te houden in een snel ronddraaiende waaier. Probeer tijdens is rit twee total vier langere inspanningen te doen (10 total 30 minuten, daartussen 5 total 15 minuten rustig trappen), je to ademhaling versnellen en je hartslag verhogen total on geveer 80 total 85 procent of HFmax; 85 celkem 90 procent z FTP en 7 en en schaal van 1 total 10. Het zou moeten voelen isfen samen Probert Te Fietsen setkal iemand die iets sneller is dan jij. Streef naar één Cruise Control-rit za týden.