Anonim
Dit doe je in de laatst maand voor je Granfondo

Alpecin

Přes een vier weken je het zo ver, de (eerste?) Gran fondo. Maanden heb je ervoor getraind. Je hebt ernaar uitgekeken. Duurritten gemaakt, blok- en intervaltrainingen gedaan.

Maar in die laatste maand komt altijd dat gevoel 'heb ik wel genoeg gedaan?' en 'wat moet ik in die laatste weken nog doen?' Je ohnutý genigd nog i keihard en extra te trainen, maar is dat wel verstandig?

Pozdravil se samen se setkal s Martinem Lukasse van QlaQwork.

Trap niet in deze valkuilen

De drie meest gemaakte fouten in de laatste maand voor gran fondo zijn deze:

• Teveel of juist te weinig intensiteit

• Teveel uren (tréninky) op de fiets

• Te weinig herstelmomenten

Alpecin

Met slechts een paar weken voor is grote evenement is not het moment om de puntjes op de i te zetten. Plan een paar korte, pittige ritten potkal voldoende rustmomenten, gevolgd door een piekweek en een laatste taperweek voordat het lessest gaat beginnen.

De laatste 3-4 weken: Focus op intensiteit

Met meer dan genoeg basistraining en duurriten achter de rug is het tijd voor de 'Build Fase' waarbij is gericht gaat trainen om te 'koersen'. Je simuleert de intenziteit van de gran fondo in training. Om in jouw piekvorm te komen is het belangrijk het trainingsume from deurur van is ritten te minderen. Op die manier zakt je vermoeidheid en verhoog je de 'frisheid' in ben ben en je lichaam.

Alpecin

Měl by se říci, že je intenzívní ve hře. Specifikace závodů je pojmenována podle ergonomie, která je obrovská pro všechny, kteří mají zájem o granty. Nechte uvítat datový voldoende rez neemt. Naplánujte si časový interval 2 3 dny intervalu tréninku en doe een rustig herstelritje of volledige rust dag ertussen. Ze voorkom je teveel vermoeidheid.

Naast fysieke training en voldoende rust is het nu belangrijk om alle randzaken te gaan regelen. Stres je namelijk een vrah voor goede vorm. Dus denk aan het regelen van je reis en het maken van een voedingsplan voor is gran fondo. Regel wat is kán regelen van te voren. Zaostřte na páku, abyste získali prestiž.

De laatste 2 weken: Piekweek en Taperweek

De laatste 2 weken vo gran is gran fondo zit je in je piekweek. Al je trainingsarbeid moet er nu zorgen dat is in topvorm komt. Het belangrijkste in the deze week is om je vorm te testen en zelfvertrouwen op te doen is gran fondo. Doe dit door nog één keer een stevige zesilovat školení te doen van een paar uur (4 a 5 uur). Vergeet ook geen intervallen rond je omslagpunt ve výcviku die verwerken. Hiermee zorg je niet allen voor de juiste fysieke voorbereiding maar ook voor de juiste boost aan je mentale voorbereiding en zelfvertrouwen voor de race week.

Alpecin

Je kunt die voorlaatste week zo indelen:

• 2 korte tréninkové dveře de, gericht op cadans, sprinty splněny 5 celkem 10 minut intervallen zóna 3 - zóna 4. (Hierbij je zóna 5 maximaal maal en zone 1 rustig peddelen)

• 1 intenzivní trénink v het víkendu, gericht op gran fondo voorbereiding setkal 4 tot 7 minut intervallen v zóně 4 - zóna 5. Afgewisseld setkal een aantal 20 seconden všechny out sprinty.

• Tussendoor voldoende rustdagen en / herstelritjes maken zóna 1 - zóna 2.

Let op: je komt uit een intensievere trainingingsperiode en prachu je lichaam vermoeid. Je lijf vraagt ​​(ze schreeuwt) om meer rez. Přijímač dat není k dispozici, ale můžete si je nechat vyzkoušet.

De laatste týden: taperen!

Je laat je tréninků, které zahrnují zakken naar ongeveer 75% van wat is standardal doet. Dus train is standardal gesproken 12 u dan danak is er deze week 8 van. Vertrouw erop data is klaar bent voor is gran fondo en dat dit is prestaties ten goede komt.

De laatste week voor de Gran Fondo: Race Week

Dit víkend staat je gran fond gepland. Zorgt dat je (natuurlijk) ruim op tijd op de locatie bent. Vaak je het op hoogte, dus wat dagen acclimatiseren je geen overbodige luxe. Maar wees voorzichtg chtějí dit is de week waarin veel mensen nog veel te veel doen.

Natuurlijk je omegeving prachtig en bovendien uitnodigend om nog een een paar koninginnenritten te maken! Maar nechal operaci, chceš volejig gefocust en uitgerust aan de start wil staan, zal het volume terug moeten schroeven naar 50% deze week. Dus vlak je normál 12 uur dan zijn dat erze deze week nog 6! Je moet hebberig worden voor al die racekilometers.

Alpecin

Ook belangrijk om te weten: qua training kun je in deze week niks meer winnen. Dus luister naar je lichaam en rust uit. Doe liever te weinig dan te veel in deze week.

Maar ga niet helemaal in de spaarstand. Je lichaam moet nog wel wat prikkels krijgen. Wil je die geven? Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende trainingen:

• 2 korte trénink v týdnu deze: gericht op cadans en beensnelheid, ritjes se setkal 5 celkem 10 korte sprintintervallen z 30 celkem maximálně 60 sekund.

• Odešlete hru na granátový fond doe je een wedstrijdvoorbereiding: kort ritje van 30 minuten met 3 set 5 korun sprints van 10 total 30 seconden all all op scherp te zetten.