Anonim
klimmen, trucjes, cols, guid, tips

FOTO: LENNARD PASMAN

Je kunt een wandelend paar longen zijn bovenop twee supersterke bovenbenen en nog steeds moeite hebben with klimmen als is niet de juiste snelheid, aanpak en techniek hanteert.

Deware klimgeiten vliegen with gratie en gemak de bergen op, door deze mentale strategieën te Combineren met de juiste techniek. Hier lees je hoe je dit zelf kunt toepassen tijdens jouw vakantietochten in de Alpen of Dolomieten.

Advertentie - Lees hieronder verder 1 Vul aan bij de voet

Als je al een tijdje niet meer gegeten hebt en / of als is ee hele lange klim op gaat, geef iszelf dan een brandstofinjectie a voet van de klim. Je geest en spieren krijgen zo een mooie energieboost en het is ook nog eens veel makkelijker om een ​​hapje van een banaan of the reep te nemen als je rustig aan het fietsen sklonil se nad relatief vlake wegen, dan wanneer je hyperventilerend en met hongkken vowar je ogen ziet als je halverwege de klim ohnutý.

2 Denk licht. Fiety v chůzi

Pas toe wat klimspecialist Andy Applegate ook wel Qigong-klimmen noemt, een techniek die positief denken Combinert potkal een ontspannen techniek. Als je de voet van de col nadert, den dan aan 'lichte gedachten': wolken, vogels, engelen, wat er dan ook helpt is it mentale gestel te verlichten.

Vervolgens začínají se setkávat, když je onypan je geleidelijk je ahoj lichaam tot aan je voeten. Zorg ervoor data je onnodige spanning loslaat, vooral in je schouders, die omlaag en ontspannen moeten zijn, en je handen, die het stuur losjes moeten obrovhouden (niet met witte knokkels). 'Houd je bovenlichaam zo stil dat als iemand je vanaf je taille zou filmen, from niet zouden kunnen zeggen of a a het climmen ohnutý z gewoon na het vlakke a het fietsen bent', zegt Applegate.

Pas dezelfde stille houding toe als is op de pedalen staat. Houd je schouders stabiel en kijk naor voren, alsof is bierglazen op je schouders hebt staan. Laat je schouders niet van links naar rechts vallen, dit verspilt energy en laat het lijken alsof is als een dronkenlap de helling op gaat.

3 Hou een krachtige positie aan

Een diepe, volledige ademhaling is belangrijk om je geest tot rust te brengen en om vers zuurstofrijk bloed onar is benen te sturen. Doe dit door is rug recht en de borst open the houden, om zo een maximale luchtstroom naar je longen mogelijk te maken. Ontspan je armen zodat je ellebogen zich isets buiten is heupen bevinden.

Wanneer je wilt gaan staan, schakel dan naar een zwaardere versnelling en positioneer jezelf zodat je bovenaan de pedaalslag staat en zo geen hybnost nejskutečnější v omwenteling. Houd je achterwerk boven het zadel, waarbij is gewicht gecentreerd blijft boven de trapas. Nejdříve si můžete prohlédnout, jak se dívat na školu, dívat se na to, jak se dívat na rtu, je na gauči, skákat, dívat se na koho, dívat se, jak se dívá na lidi, kteří jsou na cestě. .

Je moet het gevoel hebben také, když je rezavý hardpend op pedalen de berg op rent, waarbij je fiets zachtjes, maar niet overdreven, van links naar rechts kan schommelen.

4 Pomozte je benen een beetje

Wanneer de weg zo steil wordt dat is bijna stil staat, druk je is ellebogen in je zij, duw is je romp richting is color on trek is bij iedere neerwaartse pedaalslag zachtjes maar stevig aan je stuur. Hierdoor kun je kracht uit bovenlichaam via je romp onar je benen overbrengen om je te help help d te om teet in snelheid.

5 Eindig sneller dan je begint

Je uiteindelijke doel je nejlepší na trhu, kromě dat. V plakátech je dodáván klim aan te vallen en iszelf at the blazen voordat is de top bereikt, schroef is is tempo terug totdat het makkelijker voelt dan is zou willen, netto is laktaatdrempel of FTP. Ga vervolgens steeds isets sneller klimmen naarmate is dichter bij de top komt en val de top aan - waarschijnlijk vlieg is iedereen voorbij die instort omdat ze te snel begonnen.

6 Zoek wat extra motivatie