Anonim
redenen, iedere dag, streak, gewoonte, fietsen, doordeweeks, altijd, woon-werk

FOTO: GETTY

Creëer gewoontes

Iedere dag urenlange fietsritten maken, je voor velen een onhaalbare droom. Het dagelijks neerzetten van serieuze kilometerafstanden vergt meer tijd dan een gemiddelde fietser heeft, maar dagelijks rijden op zich is niet alleen erg haalbaar, het is bovendien erg goed voor je. Vijf redenen waarom is iedere dag op je fiets zou moeten stappen, ongeacht hoeveel tijd of energy is daarvoor hebt.

Alets is het niet zietten at vanaf no foror is a dag te fietsen, sonder dan eerst een korte reeks ritten te voltooien - het is makkelijker om ergens een gewoonte van te maken door iszelf behapbare tussendoelen te stellen.

Haal meer uit je reistijd

Als je weinig tijd hebt en toch ised dag op de fiets wil stappen, is or makkelijkste manier is dat the bereiken de fiets als vervoersmiddel te gebruiken. "Anders dan fitnesstrainingen kun je fietsen makkelijk in het dagelijks leven integreren, " zegt Nick Cavill, directeur van Cycling England, een project dat de voordelen van fietsen promoot in het Verenigd Koninkrijk.

V minutách je kantoor brengen, tikken gauw aan. Een kwart van de Nederlandse werknemers gaat per fiets naar het werk en ligt daarbij een gemiddelde afstand van vier kilometer af. De fiets als vervoersmiddel biedt veel gezondheidsvoordelen, zonder data is daarvoor naar de sportschool hoeft.

Maar de voordelen van het verplaatsen op twee wying gaat verder dan het ontwijken van het drukke verkeer en een gezonder leven. Autorijden wordt gelinkt aan overgewicht en obesitas, zelfs bij bestuurders die daarbuiten tijd maken om te sporten. Vrouwen die iedere dag minimaal een half uur lopen of fietsen naar het werk hebben ook nog een ležák risico op borstkanker.

Slovo mentaal scherper

Als je eenmaal de gewoonte hebt om naar is werk te fietsen, ben is beter klaar voor wat is daarna te wachten staat. Dagelijks bewegen zorgt voor meer energy en minder vermoeidheid. Dertig minuten bewegen can al genoeg zijn om je reaievermogen, geheugen en creatief denken te vergroten.

"Fietsen je nejlepší z našich partnerů, " řekl fysioterapeut Corey Kunzer. "Het verlicht stres." Uit onderzoek blijkt ook dat fietsen spanning en depressie tegengaat. Ander onderzoek laat zien dat mannen die vaker de fiets gebruikten als vervoersmiddel verbeteringen zagen in hun algehele geestelijke gezondheid.

Lepší seks - dat denk je in ieder geval

Odesílání verbeterde geestelijke gezondheid can leiden total meer zelfvertrouwen - wat total op zekere hoogte een goede zaak kan zijn. Mannen die zes zeven dagen za týden sporten, zpravodaj zpravodaj lovu seksuele aantrekkingskracht als bovengemiddeld of ver boven gemiddeld. (Vrouwen meldden ook verbeteringen, maar niet zo drastisch.)

Er is reden beor het feit dat ze zichzelf zo hoog inschatten. Sportovních zápasů libido en vermindert seksuele disfunctie total op zekere hoogte. Zaznamenáno, že jste vyzkoušeli testosterongehalte bij mannen verminderen, maar bij vrouwen zorgt 20 minut flink trainen ervoor data from seksueel toegankelijker zijn.

Compenseer teveel eten

Je kunt eten wat wilt, zonder dat je zwaarder wordt - soort van. Het idee dat het oké is om on een zware training een extra donut te nemen, is levensvatbaar, maar alleen nog maar fastfood total je nemen is natuurlijk geen goed idee. V een onderzoek aan de University of Bath kregen twee groepen mannel veel te veel te eten - één groep daarvan sportte dagelijks. Ondanks dat de mannen hetzelfde aantal calorieën teveel binnenkregen, recening houdend setted wat tijdens het sporten werd verbrand, wist de groep die dagelijks sportte de lälle been teveel eten, zoals bloedsuikerpieken on ongezonde veranderingenen hetenden in the kompenzate.

"Een van de redenen dat dagelijks bewegen zo goed is, komt doordat het is spieren in staat stelt als" buffer "te dienen voor wat is eet, " zegt Dylan Thomas, profesor gezondheidswetenschappen op de University of Bath. "Als je je spieren gebruikt, breken ze koolhydraten en vet af."

Leef langer

Jde o to, aby se dalo pozorovat, že je to možné, že máte k dispozici údaje o tom, že se jedná o datové toky, které jsou k dispozici. Een groot onderzoek in Noorwegen volgde een groep oudere mannen in hun 70-en en 80-er jaren en zag dat slechts 30 minut begging on dag de levensduur al met vijf jaar deed toenemen in vergelijking tot mannen die niet aan lichaamsbeweging deden.