Anonim
vermogen, trainen, starten

FOTO: WOUTER ROOSENBOOM

Je vermogen een woord dat is vaak voorbij hebt horen komen in gesprekken tussen fietsbuddies, maar heb je eigenlijk geen idee wat het betekent? Dan ben je niet de enige. Powermeters die tegenwoordig op steeds grotere schaal verkocht worden bieden je gigantisch veel data: cadans, links-rechts efficiëntie, gemiddeld vermogen, maximum vermogen en alles wat daartussen valt. Voor veel mensen is deze grote hoeveelheid data teveel om te verwerken en bovendien is dit ook veel meer dan noodzakelijk is om sommige simpele wijzigingen in a training a an te brengen en zoermer op a bouwen. Hier vind is wat is moet mokré om začátek se setkal het trainen op base van vermogen.

Advertentie - Lees hieronder verder 1 Bepaal je 'Functional Threshold Power' (FTP)

Více informací o konceptu je pomoc při tréninku na základě vermogen te leren begr.jpg" alt="Image" />Pokud je FTP, může být spuštěn odkaz na jiný server. Je kunt bijvoorbeeld je laktaatdrempel bepalen door is gemiddelde FTP watters te verminderen setkal 5 procent. Je kunt de lactaatdrempel het best omschrijven als het moment waarop je spieren niet langer alleen op zuurstof kunnen leven, maar ze gedwongen worden om in je glycogeenreserves the tastast om je benen te kunnen blijven ronddraaien. Odešle se, že je moment, kdy je to opuštěné. Je raakt buitenadem en is spieren zullen vermoedelijk začátek v branden, doordat ze meer melkzuur aanmaken dan ze kunnen verwerken. Veel intervaltrainingen worden gedaan op de lactaatdrempel, omdat dit de zwaarste inspanning je die kunt leveren zonder jezelf op te blazen. Een hoge laktaatdrempel betekent dat je een hoger vermogen kunt trappen gedurende een langere tijd, dus het is e go goede graadmeter om aan te werken.

Het uitrekenen van je andere powerzones is eenvoudig; bereken gewoon de volgende procenta van je lactaatdrempel (LT):

  • Zóna 1: Herstel herstel = <55% van LT
  • Zóna 2 - Duur = 56-75% van LT
  • Zóna 3 - Tempo = 76-90% van LT
  • Zóna 4 - Lactaatdrempel = 91 - 105% van LT
  • Zóna 5- VO2 Max = 106-120% van LT
  • Zóna 6- Anaerobe Capaciteit = 121-150% van LT
  • Zóna 7 - Neuromuskulární výkon = maximální sprint
3 Plán školení Maak een

Jako volitelný nástroj pro testování pomocí FTP je možné připojit se k daarmee, což odpovídá napájecím zónám, je to lepší způsob, jak se setkat s het trainen op vermogen. Uitvogelen hoeveel tijd en energy is moet steken in je training voor elk van deze zones is grote uitdaging en een punt waar een wielertrainer vaak zeer welkom is.

Een goede trenér zal samen setkal zijn atleet werken aan een gedetailleerde omschrijving van zijn z haar doelen te maken - je startpunt, je ervaring en je focus zullen allemaal bepalen hoe je dit trainingsplan moet benaderen. Een baanwielrenner bijvoorbeeld, zal meer focus leggen z zijn cadans en kortere anaerobe inspanningen, terwijl een cross country mountainbiker meer geïnteresseerd zal zijn in het verbeteren van het aerobe duurvermogen.

Dále uvítáme vooral ook leuk moet blijven. Dena Eaton, een Americaanse wielertrainer se setkala s více než 20 disciplínami: „Allereerst, onen date hoe tvrdě jezelf ook pusht on the bovenste tree van het pódium te komen, sport nog altijd bedoeld is pe plezier te hebben. Het je belangrijk dat een trenér deze basegedachte niet gaat onderdrukken. Sterker nog, een trainer moet zorende je liefde die voor is sport voelt goed samenvlecht met je levensstijl. “Het trainen op vermogen of het volgen van een gestructureerd trainingsplan van een trainer moet nooit het pure geluk van fietsen gaan vervangen.

4 Ga spelen setkal de variabelen

Zodra je jouw zones en je trainingsplan hebt bepaald, can je gaan spelen setted andere variabelen zoals cadans en het vermogen-naar-gewicht concept, die beiden een zeer groot effect op to totalale vermogen kunnen hebben. Je vermogen-naar-gewicht verhouding een relatief makkelijk te controleren factor die je snelheid flink omhoog kan brengen. Simpel gezegd: hoe lager is gewicht, motyka na motyky energie (watt) het kost om op opelfde snelheid te halen setkal konstantní tempo en langere tijdsspanne. Hoewel gewichtsverlies niet gelijk betekent dat is meer vermogen kunt trappen, zal het wel de vermogen-naar-gewicht verhouding verbeteren - wat betekent dat je sneller gaat met minder inspanning.

Een andere belangrijke variabele bij het trainen met vermogen is is cadans. Je cadans je mnohem lepší, aantal omwentelingen per lastut (RPM), je to maakt met je benen. Probeer is cadans te variëren tijdens het fietsen om te zien wat het beste or workt om bepaalde powerzones te halen. Sommige fietsers hebben een spieropbouw die grote watcements kunnen trappen als je een zware versnelling trapping a 50 RPM. Anderen hebben de aerobe kapacitit om 120 RPM rond te draaien en een pokračovat, hoog wattage te kunnen trappen. Er is hierbij geen goed of fout - het is belangrijk om uit te vinden wat voor jouw lichaam het beste werkt om zodoende een gelijkmatig vermogen te kunnen leveren.